Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Liten skillnad mellan Samsungs 16 GB och Apples 8 GB

Skillnaden mellan lagringsutrymmet i Iphone 5C och Samsung Galaxy S4 är i realiteten mindre än den verkar.

I veckan började Apple sälja Iphone 5C med 8 gigabyte lagringsutrymme i vissa länder, dock ej Sverige än så länge. Telefonen har i praktiken 4,9 gigabyte ledigt utrymme eftersom operativsystem och förinstallerade appar tar upp en del av utrymmet.

Enligt Apple Insider erbjuder Samsung Galaxy S4 med 16 gigabyte lagringsutrymme endast 8,56 gigabyte ledigt i praktiken. Skillnaden mellan 8 och 16 gigabyte är alltså inte mer än 3,7 gigabyte.

Varken fem eller åtta gigabyte får anses vara särskilt mycket lagringsutrymme idag, men det visar hur stor skillnad det ändå kan vara mellan en enhets lagringskapacitet och hur mycket utrymme som verkligen är tillgängligt.

Which har jämfört flera olika smarta telefoner och visar att Samsung Galaxy äter upp mest av utrymmet jämfört med konkurrenterna. Endast 54 procent av utrymmet i S4 är tillgängligt för användare. Samsungs nya Galaxy S5 ligger något bättre till med 10,7 gigabyte tillgängligt (66 procent). Apple leder ligan i och med att 79 procent av utrymmet i Iphone 5C med 16 gigabyte är ledigt. För den nya versionen med 8 gigabyte är 61 procent tillgängligt.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.