Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

En närmare titt

Vad finns i din Ipad, Ida?

99mac kommer i en serie titta på hur personer använder sina Macar eller IOS-prylar. Först ut blir en närmare koll på hur det ser ut i redaktören Ida Lindkvists Ipad Mini med Retinaskärm.

Vem är du?
– Jag heter Ida och är redaktör här på 99mac. Just nu är jag försökskanin i vad som kan bli en serie om vad olika personer använder sina Macar eller IOS-prylar till. Ni som läser får väldigt gärna nominera nya personer som ni vill veta mer om så ska vi försöka få dem att ställa upp.

När jag inte spenderar tid på kontoret bor jag tillsammans med två galna pälsbollar (läs: katter) i Stockholm. Jag spenderar mer tid än jag vill erkänna framför en skärm eller två, både hemma och på jobbet.

Vilken Ipad använder du?
– Jag har lyxen att kunna välja mellan Ipad Air och Ipad Mini Retina via jobbet. Förra året körde jag med den första generationens Ipad Mini och nu har jag kört Mini med Retina några månader. Att den är liten och går ner även i mindre väskor passar mig perfekt.

Hur ser en typisk dag med din Ipad ut?
– Jag har min Ipad med mig var jag än går. Jag spelar lite spel eller läser något på väg till och från jobbet och använder den under arbetstid till att kolla olika saker när jag inte sitter vid skrivbordet. Det händer förstås att jag testar någon ny app också. På kvällen hemma surfar jag runt på sociala medier och håller ett öga på nyheterna och spelar kanske lite till.

Vilka appar använder du mest och varför?
Safari, Mailbox, Kalender och Facebook hör nog till de mest använda apparna. Spotify kommer också med i toppen, lyssnar via Apple TV när jag är hemma. Det blir ibland Netflix från sängen också, hör till personerna som ännu inte låtit en tv eller större skärm flytta in i sovrummet.

Läser några tidningar via Tidningskiosk och läser nyhetsflödet via Feedly. Spelen jag fastnat i nu på sistone är Disco Zoo och Threes. Båda passar bra att spela lite då och då. Har försökt mig på The Room och uppföljaren också, men de kräver ett lite annat fokus.

En miniräknare följer inte med i Ipad-versionen av IOS så jag blev mycket glad när jag nyligen upptäckte Tydlig. En fantastiskt smart miniräknare för alla de där vardagsuträkningarna jag inte orkar göra i huvudet.

Vilken app kan du inte leva utan?
– Jag tror det blir Ibooks eller Tidningskiosk, det är för himla smidigt att slippa bära runt på böcker eller tidningar som tar plats och kräver att jag bläddrar. Skönt att bara flippa runt med ett finger och dessutom kunna få interaktivitet som inbäddade videoklipp.

Det här är en del i serien #Vad finns i din där 99mac frågar olika personer hur de använder sin Iphone, Ipad eller Mac.

Kommentarer
10 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.