Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple: "Kunderna vill ha det vi inte har"

I den pågående rättegången mellan Samsung och Apple har ett internt dokument lagts fram som visar att Apple bekymrar sig över konkurrensen från billigare mobiltelefoner med större bildskärmar.

Den koreanska elektronikjätten Samsung och #Apple är inblandade i en ny rättegång gällande patentintrång i USA. Bland de inlämnade dokumenten till domstolen finns interna dokument som ger en ovanlig insikt i hur Apple bedömer hotet från konkurrerande tillverkare med Samsung i spetsen. Dokumenten är en del av en Keynote-presentation som hållits internt på Apple i april förra året och behandlar företagets strategi inför 2014.

Bland annat avslöjas att Apple ser ökningen av sin Iphone-försäljning bli mindre och mindre för varje kvartal, rapporterar Recode som har publicerat bilderna. Tredje kvartalet 2013 innebar endast en ökning med 8 procent, vilket kan jämföras med 107 procents ökning under 2009.

"Vill ha det vi inte har"

Enligt dokumenten anser Apple att det minskade intresset beror på att konsumenter i första hand efterfrågar billigare telefoner med större bildskärmar, samtidigt som konkurrerande tillverkare har förbättrat sin hårdvara och sitt utbud av appar. Konkurrenterna har också lagt "obscena mängder" pengar på marknadsföring, vilket gett resultat. Apple anser också att mobiloperatörer i många fall har intresse av att försvaga företagets ställning på marknaden.

Mellan 2011 och 2012 växte försäljningen av smarta mobiltelefoner med 228 miljoner enheter. Av tillväxten var 159 miljoner telefoner i prisklassen 300 dollar eller lägre, motsvarande cirka 2 000 kronor. 91 miljoner var i samma prisklass och hade dessutom en bildskärm större än fyra tum. För dyrare telefoner med mindre skärm minskade däremot intresset med 22 miljoner enheter, vilket är det segment av marknaden som #Iphone tillhör. Apple sammanfattar siffrorna med en ovanligt tydlig rubrik: "Kunderna vill ha det vi inte har".

Ny Iphone sannolik

Det har länge ryktats om att Apple under 2014 kommer att lansera en eller flera nya Iphone-modeller med större skärm. En så kallad #Iphone 6 ska enligt uppgift snart börja tillverkas för en lansering under hösten. De här dokumenten visar tydligt att Apple noga följer sina konkurrenters prestationer, och att man är bekymdrade över tillväxten av Iphone. Trots att Apple fortfarande samlar på sig större delen av vinsten på marknaden för smarta mobiltelefoner är andelen sålda enheter på marknaden också en viktig faktor.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.