Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rättegången mellan Apple och Samsung fördjupar sig i teknik

Under måndagen fortsatte Apple att lägga fram sitt fall i målet mot Samsung. En stor del av dagen ägnades åt patent 5 946 647 som gör att telefonen kan känna igen datum och nummer.

Ett av de fem amerikanska patenten som Apple stämmer Samsung för är nummer 5 946 647. Det beskriver en teknik som gör att systemet kan känna igen nyckelord så som tider, datum och telefonnummer. Sedan kan det generera en länk till att exempelvis skapa en händelse i kalendern eller lägga till ett telefonnummer i adressboken.

Under måndagen fortsatte den pågående rättegången mellan Apple och Samsung och en stor del av tiden ägnades åt att diskutera just detta #patent, rapporterar Macworld.

Professor i datorvetenskap

Vittnade för Apple gjorde Todd Mowry, professor i datorvetenskap. Mowry har under två och ett halvt års tid studerat och jämfört källkoden mellan Android och IOS. Processen har varit rigorös - Mowry har undersökt hur mjukvaran tolkar tryck på bildskärmen, hur olika subrutiner körs utifrån hur länge trycket varar och vilken information som finns på skärmen. Utifrån denna information presenteras sedan olika val för användaren.

Mowrys slutsats är, inte helt oväntat, att alla nio Samsung-telefoner som tvisten gäller gör intrång på Apples patent.

Samsungs advokater håller inte med, och pekade specifikt på en del av patentet som inkluderar en så kallad "analysserver" som tolkar informationen, och där Samsungs telefoner fungerar på lite ett annorlunda sätt.

Enklare att använda

Ett av Samsungs försvar går ut på att en stor del av källkoden i Android inte kommer från de själva, utan från Google. Apple föregick detta genom att peka på den aktuella delen av koden, och konstatera att den skiljer sig mellan Googles version och Samsungs.

Ett av de dokument Apple presenterade som bevis är från ett internt planeringsmöte som Samsung höll i augusti 2010. Dokumentet går igenom förslag på ändringar som kan göra Samsungs telefoner enklare att använda. Bland annat nämns i dokumentet just en funktion att skapa kalenderhändelser från text i mejl och sms.

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.