Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple anställer tidigare Amazon A9-chef

Nyanställde Benoit Dupin ska hjälpa Apple att bli bättre på sökfunktioner i såväl Kartor som App Store. Han kommer från ett tidigare chefsjobb hos Amazons dotterbolag A9.

Apple har nyligen anställt en person som ska hjälpa dem att förbättra sökfunktionaliteten i såväl Kartor som Itunes Store och App Store, rapporterar 9to5mac. Benoit Dupin kommer från ett tidigare jobb som chef för sökteamet på Amazon A9, men arbetar enligt sin Linkedin-profil numera på Apple.

Amazon A9 är ett dotterbolag till Amazon och utvecklar deras sök- och reklamfunktioner. Dupin har arbetat på företaget sedan 2007 och haft arbetsuppgifter relaterade till sökinfrastruktur, upplevelser och relevans innan han blev chef med ansvar för sökteknik. Denna vecka försvann Dupin från Amazon A9:s webbplats och hans Linkedin-profil har uppdaterats med hans nya position.

Apple lanserade sina egna kartor och kastade ut Google Maps i samband med lanseringen av IOS 6. Tjänsten fick mycket kritik för bland annat opålitliga sökresultat och Scott Forstall fick sparken medan Apples vd Tim Cook gick ut med en för företaget ovanlig ursäkt till användarna. Förutom att kartorna ska visa rätt information och se bra ut så är sökfunktionerna en viktig del i helheten. Förmågan att indexera och presentera stora mängder användbar kartdata behövs för att kunna visa realtidsinformation om trafik, ge vägbeskrivningar och presentera olika rutter eller intressepunkter för användarna.

IOS 8 som förväntas lanseras till hösten sägs innehålla flera stora förbättringar av just kartorna. Förutom att de ska bli mycket mer pålitliga ryktas det om att Apple kommer att lägga till vägbeskrivningar med kollektivtrafik.

Bild: Olga Osadcha

När det gäller Apples olika nätbutiker som exempelvis App Store kritiseras de främst för att det är svårt att hitta saker. För några veckor sedan rapporterade flera användare att Apple börjat testa relaterade söktermer i App Store, något som Apple senare bekräftade till Techcrunch att alla användare kommer att få tillgång till under de kommande veckorna.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.