Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Nike vill expandera Nike+ Fuel till tredjepartsappar som Runkeeper

Nike startar upp samarbeten med tredjepartsappar som Runkeeper för att kunna synkronisera träningsdata sömlöst mellan enheter och appar.

Nike är en av de ledande företagen när det gäller kroppsburna enheter som mäter hur användarna rör sig med Nike+ Fuelband och Nike+ Sportswatch GPS. Företaget har också ett antal appar för att presentera den insamlade informationen. Apple har sedan 2006 varit partner med Nike och integrerat Nike+-funktionalitet i IOS.

Nu vill Nike expandera sin Nike+ Fuel-plattformen även till tredjepartsappar som Runkeeper, Strava och Myfitnesspal. Företaget meddelar att de startar Nike+ Fuel Lab i San Francisco där det är tänkt att de ska samarbeta med apputvecklare för att integrera sina tjänster. Stefan Olander, Nikes chef över digital sport berättar i ett pressmeddelande att Nike genom de nya samarbetena vill kunna erbjuda idrottare ännu smartare produkter och tjänster.

"Vi ser fram emot att utveckla Nike Fuel och erbjuda rikare upplevelser som gör det lättare för alla idrottare att nå sin fulla potential. Efterfrågan på enklare data-drivna upplevelser är skyhög och sensormätningar under hela dagen är nu mer tillgängliga via mobila och kroppsburna enheter än någonsin tidigare. Nike är engagerade i att bredda användningen av Nike Fuel genom samarbeten med industriledare för att göra smartare produkter och tjänster."

De här samarbetena kommer att betyda att användare av exempelvis armbandet Nike+ Fuelband kommer att kunna synkronisera sin data med partnerappar som Runkeeper.

Nike meddelar att deras Fuel-plattform via olika appar når omkring 28 miljoner användare och att de potentiellt kan nå 100 miljoner användare via de nya samarbetena.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.