Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

"Apple vill höja priset på Iphone 6"

Flera analytiker tror att nästa generation av Iphone kommer att få ett högre subventionerat pris med abonnemang. Apple sägs diskutera saken med telefonoperatörerna.

Sedan den första Iphone-modellen lanserades har Apple behållt ungefär samma prissättning vid lansering av nya modeller. Enligt analytikern Peter Misek, är företaget intresserade av att höja priset på nästa generation, populärt kallad för #Iphone 6, rapporterar Apple Insider.

Misek menar att konkurrenternas alternativ i år saknar den "wow-faktor" som krävs för att på allvar utmana Apple och pekar särskilt ut Samsung Galaxy S5. Analytikern tror att företaget på grund av detta kan ha en chans att övertyga telefonoperatörerna om en höjning av det subventionerade priset på en Iphone med abonnemang med upp till 100 dollar, motsvarande 660 kronor.

Analys av olika scenarier, genomsnittligt försäljningspris

Enheter

Genomsnittligt försäljningspris

Intäkter

Vinst per aktie

0 %

+50 dollar

2 %

11 %

−5 %

+50 dollar

−1 %

6 %

0 %

+100 dollar

6 %

24 %

−10 %

+100 dollar

1 %

14 %

Källa: Jefferies

En höjning med 50 dollar skulle öka Apples intäkter med två procent, medan vinsten per aktie skulle öka med 11 procent. Vid en genomsnittlig höjning med 100 dollar skulle intäkterna öka med sex procent och vinsten per aktie med 24 procent, tror Misek.

Analytikern är inte ensam om att spekulera i högre prissättning för Iphone, en analytiker från Pacific Crest sa förra veckan att Apple skulle höja det subventionerade priset på Iphone till 299 dollar, och att det skulle bero på den större skärmen. De nuvarande modellerna Iphone 5C och 5S är utrustade med 4-tums skärmarna, medan nästa telefon ryktas komma i två varianter med 4,7 tum respektive 5,5 tum.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.