Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung Galaxy S5 kan luras med samma metod som Iphone 5S

Det är inte bara Apples Touch ID som luras av fingeravtryck gjorda med trälim. Samma metod fungerar också på Samsung Galaxy S5 enligt tyska säkerhetsforskare.

Strax efter lanseringen av Apples Iphone 5S meddelade Chaos Computer Club att de med hjälp av ett falsk fingeravtryck kunnat lura den inbyggda fingeravtryckläsaren Touch ID, som 99mac rapporterade om. Samsung har byggt in en fingeravtrycksläsare i mobilen Galaxy S5 och nu rapporterar säkerhetsforskare att samma teknik fungerar på den – fast till och med bättre.

SR Labs har publicerat videoklippet som visar att #Galaxy S5 kan luras med ett fejkat fingeravtryck gjort av trälim baserat på exempelvis ett fotografi av ägarens rätta fingeravtryck. De tyska säkerhetsforskarna menar att #säkerheten till och med är lite sämre för Samsungs telefon då den aldrig kräver en kod istället för fingeravtrycket, inte ens efter en omstart. Samsungs fingeravtrycksläsare kan dessutom användas till att utföra Paypal-betalningar.

Apple kräver att användare av Iphone 5S använder sin lösenkod om enheten startas om eller inte har låsts upp på 48 timmar. De ger användaren fem försök att låsa upp med fingeravtrycket innan lösenkoden krävs istället. Touch ID kan förutom att låsa upp enheten också används för att utföra köp i App Store.

Ingen anledning till oro

Precis som det konstaterades när metoden först visades på en #Iphone 5S ska det sägas att inte vem som helst kan använda sig av metoden, det krävs tid, resurser och särskilda kunskaper för att återskapa ett fingeravtryck bra nog att användas på det här sättet.

Det är fortfarande bättre att låsa sin enhet med hjälp av ett fingeravtryck än att inte skydda den alls och om något är det här bara en påminnelse om att tekniken inte är absolut säker.

Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.