Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

RÄTTEGÅNG APPLE VS SAMSUNG

Dom i rättegång närmar sig

Rättegången mellan Apple och Samsung närmar sig slutet. Domaren presenterade i torsdags ett förslag på frågeställningar som juryn ska ta ställning till.

Rättegången mellan Apple och Samsung gällande patentintrång närmar sig nu sitt slut. Under torsdagen presenterade domaren Lucy Koh ett dokument med 15 frågeställningar som juryn ska ta ställning till, enligt amerikanska Macworld.

Sammanlagt handlar det om 245 ställningstaganden, då varje fråga bland annat måste brytas ned för varje enskild modell patentet gäller. Ett exempel är frågan om patentintrång för Apples funktion för att låsa upp telefonen. Där måste juryn ta ställning för och emot för de sex olika telefonerna målet gäller, samt en gång var för de två bolagen Samsung Electronics och Samsung Telecommunications America. Det innebär 12 beslut för den frågan.

Listan är bara ett utkast, baserat på förslagen från Apple respektive Samsung. Båda parter ombads lämna åsikter om den under torsdagen. Apple tyckte att den var för komplex, Samsung att den var för enkel.

Från Apples sida kritiserade man bland annat en av punkterna där juryn ombeds räkna ut skadeståndssumman genom att slå ihop inte bara varje enhetsmodell, utan också varje patent. Risken är stor att rättegången kan ogiltigförklaras om uträkningarna visar sig vara inkonsekventa, menade Apple och underströk att varken Apple eller Samsung presenterat skadeståndskraven uppdelat på det sättet.

Samsung å sin sida krävde en ännu mer detaljerad uträkning för att kunna se hur juryn kommit fram till skadeståndet, om det blir något.

Under måndagen ska båda parterna göra sina slutanföranden, och efter det kommer juryn att påbörja sin överläggning.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.