Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

q1 2014

Samsung hoppas på Galaxy S5 för att vända minskad vinst

Samsung presenterar sina finanser för det första kvartalet 2014. Vinsterna är fortsatt höga, men har minskat jämfört med föregående år.

Samsung har presenterat sin finansiella rapport för sitt första kvartal 2014, och rapporterar en operativ vinst på 8,5 triljoner sydkoreanska won, motsvarande 53,5 miljarder kronor.

Detta är en minskning med 3,3 procent jämfört med föregående år, och första gången som vinsten minskar på tre år. Samsungs aktie steg något efter rapporten, då man tidigare flaggat för en något lägre vinst på 8,4 triljoner won.

Trots goda finanser anses Samsung av anlytiker ha tuffare tider framför sig. Fortsatt minskade vinster tros öka pressen från aktieägarna att skapa nya inkomstkällor för tillväxt.

Hot från Apple och Huawei

Smarta mobiltelefoner står för största delen av Samsungs inkomster. Den koreanska teknikjättens största hot uppges av Reuter vara ökad konkurrens i det billigare segmentet av smarta mobiltelefoner, främst från kinesiska tillverkare som Huawei.

I det dyrare segmentet fortsätter Apple att vara det största hotet, särskilt som kommande Iphone-modeller förväntas ha större skärmar, något som tidigare varit en konkurrensfördel för Samsung.

Samsung hoppas nu på att sin flaggskepsmobil Galaxy S5 ska driva försäljningen under nästa kvartal. Företaget räknar med att sälja ungefär samma mängd enheter detta kvartal - runt 113 miljoner - men att en större del ska bestå av S5, som började säljas i april.

Vad gäller övriga verksamheter spår Samsung högre efterfrågan på minnen och chip i framtiden tack vare att många företag kommer att lansera nya produkter, samt att LTE-näten i Kina expanderar vilket skapar efterfrågan på marknaden där. Efterfrågan på chip är fortsatt högre än tillgången.

Tack vare fotbolls-VM i Brasilien förväntas också ökad efterfrågan på tv-apparater och större LCD-skärmar.

Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.