Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rättegång Apple vs Samsung

Samsung retar upp domare

Apple och Samsung fick extra tid för att förtydliga en definition i ett patent under måndagen. Samsungs vittne lyckades göra domaren arg och till slut ströks hela vittnesmålet från protokollet.

Patenttvisten mellan Apple och Samsung förlängdes med två timmar under måndagen. Orsaken är att ett äldre fall mellan Motorola och Apple öppnats upp igen av en ny instans. Gemensamt för de två tvisterna är Apples patent med nummer 5 946 647 och särskilt definitionen av "analysserver" som förekommer i den beskrivna tekniken.

I den äldre tvisten med Motorola valde domaren Richard Posner att tolka begreppet annorlunda än Apple och det är denna definition som den nya domstolen valt att använda sig av när fallet ska gås igenom på nytt.

I den pågående rättegången mellan Apple och Samsung har man tidigare använt sig av Apples definition, men domare Lucy Koh gav parterna en timme och ett vittne vardera under gårdagen för att förtydliga patentet och definitionen innan rättegången fortsätter.

Apple kallade tillbaka sin expert professor Todd Mowry, som tidigare vittnat om patentet. Enligt Mowry är Samsung skyldiga till patentintrång även om man tolkar patentet utifrån domare Posners definition av analysserver.

Samsung kallade också tillbaka sitt expertvittne, professor Kevin Jeffay. Under korsförhöret med denne lyckades Samsung göra domare Koh ordentligt irriterad. Jeffay uppgav att domare Posners definition gav honom bättre möjligheter att visa att Samsung inte gjort sig skyldiga till patentintrång. Han menade att han tidigare hindrats av domstolen att använda definitionen.

Enligt journalisten Mike Swift som rapporterade från rättegången via Twitter reagerade Koh inte med glädje på detta, och menade att det var uppenbart att Samsung "förberett" vittnet under helgen. Märkbart arg slog domaren i bordet, letade i Jeffays tidigare vittnesmål och sa att det inte stod något där om att han tidigare skulle ha förespråkat en annan tolkning av analysservern.
– Om det inte står i protokollet borde det bortses från , sade Koh.

Domaren kallade Jeffay för "inkonsekvent" och beslöt i slutändan att avfärda hela Jeffays vittnesmål från måndagen, men ändå debitera Samsung för den använda tiden.

Slutpläderingarna inleds klockan 9.00 på tisdag morgon, vilket motsvarar klockan 19.00 svensk tid. Därefter kommer juryn att ta ställning i fallet utifrån instruktioner på 53 sidor som delades ut under måndagen.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.