Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Android Silver utmanar Apple och Samsung

Google planerar att lägga ner märket Nexus till förmån för ett nytt samarbete med operatörer och tillverkare med siktet inställt på Apple och Samsung.

Google planerar att ersätta sina Nexus-telefoner med ett nytt projekt som kallas Android "Silver", rapporterar The Information. Med Silver-programmet vill man utmana Apples Iphone i segmentet dyrare smarta telefoner, men också ta upp kampen med Samsung som den ledande Android-tillverkaren.

Silver är mer än bara en ny serie smarta telefoner. Under Silver-programmet kan det ske stora förändringar för ekosystemet Android, som inkluderar ett mer öppet samarbete med operatörer och närvaro i butiker. Google ska vara redo att investera upp till en miljard dollar för att marknadsföra den nya satsningen, både genom traditionell reklam och genom utbildad personal i elektronikkedjor.

Även Samsung måltavla

Syftet med Android Silver är dubbelt. Dels vill Google utmana Apple i kampen om de dyrare marknadssegmenten för smarta mobiltelefoner. Men samtidigt vill också Google skaffa sig större inflytande över Android-delen av den marknaden, som för tillfället domineras av Samsung.

Android Silver ska enligt Android Central gå ut på att Google betalar tillverkare och operatörer för att producera och sälja telefoner utifrån Googles specifikationer. Telefonerna sägs bara få innehålla en begränsad mängd appar som inte är från Google i utbyte mot regelbundna systemuppdateringar.

Som potentiella partners för att producera Android Silver-telefoner nämns LG, Motorola och kinesiska tillverkare. Aktuella operatörer är till exempel T-Mobile och Sprint. Programmet ska ta sikte på både etablerade marknader som USA, Tyskland och Japan, men även växande marknader som Indien och Brasilien.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.