Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Stephen Elop ångrar inget

Nokias tidigare vd Stephen Elop svarade nyligen på frågor om tiden hos Nokia och sin framtid hos Microsoft och meddelar förutom vilken som är hans favoritpizza att han inte ångar något.

Nokias avdelning för enheter och tjänster, det vill säga deras mobildivision, är nu såld till Microsoft. Stephen Elop, tidigare vd för Nokia, byter jobb och börjar återigen på Microsoft där han hade anställning före vd-jobbet i Finland. På Microsoft blir han chef över hem- och underhållningsgruppen.

Nyligen ställde Elop upp på en livechatt på Nokias webbplats där många av frågorna föga förvånande handlar om hans tid som Nokia-chef. Under hans tid som vd sjönk företagets vinster med 92 procent. Men många var också nyfikna på hur Microsofts strategi kring smarta mobiltelefoner kommer att se ut nu när Nokia-köpet är avslutat.

Under en begränsad tid har Microsoft rätt att använda märket Nokia på sina produkter, men enligt Elop kommer framtida mobiltelefoner från Microsoft inte att använda sig av det, eller något av de tillhörande märkena som Lumia eller Asha. De kommer heller inte att heta Microsoft Mobile Oy, som bara var ett juridiskt namn som användes under övergången. Arbetet pågår nu med att välja ut ett bra och slagkraftigt produktnamn.

En av frågorna gäller framtiden för Nokia X, en telefon som släpptes i februari och som använder operativsystemet Android. Enligt Elop kommer Nokia X finnas kvar eftersom den är ansluten till Microsofts bakomliggande tjänster snarare än Googles. Det innebär en stor möjlighet att föra in nya kunder till tjänster som Onedrive, Skype och Outlook.

"Arbetat för Nokias bästa"

Stephen Elop fick också frågan om han ångrade något från sin tid som Nokias vd. Han svarar att de senaste åren både varit de mest utmanande och de mest berikande i hans liv, och att många kritiker inte förstår vilken svår situation företaget Nokia befann sig i, och vilka tuffa beslut som krävdes.

Som svar på att han anklagats att ha varit en trojansk häst hos Nokia för Microsofts räkning säger Elop:
– Så länge jag arbetade på Nokia har jag bara verkat för deras aktieägares väl och ve. Alla beslut jag tog hade också fullt stöd av Nokias styrelse.

Stephen Elop avslöjar också att hans favoritpizza består av lufttorkad skinka, champinjoner, grön paprika och tomater.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.