Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Investerare: Apple tappar i relevans 2020

Apples aktier har klättrat 31 procent det senaste året, men investeraren Fred Wilson varnar för en dyster framtid för företaget. År 2020 är Google och Facebook viktigare, tror han.

År 2020 kommer Apple inte längre att vara det viktigaste teknikföretaget i världen – det kommer inte ens vara med på lista över topp tre, menar Fred Wilson från investmentbolaget Union Square Ventures. I ett framträdande under konferensen TC Disrupt i New York menade han att Apples fokus på hårdvara kommer att bli deras fall i en värld där molntjänster blir allt viktigare, rapporterar Techcrunch. Wilson säger:

"Jag tror att hårdvara är på väg att bli en helt vanlig dagligvara på marknaden. Deras [Apples] tjänster i molnet är på det hela taget inte särskilt bra. Jag tror inte att de tänker på datalagring i molnet."

De tre viktigaste teknikföretagen kommer istället vara Google, Facebook, och något tredje företag som vi ännu inte har hört talas om. Wilson säger i artikeln att han inte vet vilket företag det blir eller vad de kommer syssla med, men att han hoppas att han kommer vara en investerare.

Även Twitter kommer vara ett viktigt företag i den framtid Wilson ser där teknikvärlden domineras av molntjänster och mjukvara. Han tror att de kommer vara på plats fyra, fem, sex eller sju i relevans.

Fred Wilson har tidigare spått en dyster framtid för Apple. Han har på sin blogg argumenterat för att utvecklare bör prioritera Android, och 2009 sålde han hela sitt innehav av Apple-aktier när kursen stod på 91 dollar per andel, motsvarande 592 kronor. Det senaste året har Apples aktie klättrat med 31 procent, och ligger idag på dryga 600 dollar per andel, eller cirka 3 900 kronor.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
23 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.