Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple näst störst på webbhandel

Apple ökade sin försäljning över internet med 24 procent förra året, och tar därmed andraplatsen efter Amazon.

Amazon är fortfarande världens största butik på internet, men silverplatsen innehas numera av Apple, enligt Wall Street Journal som presenterar siffror från Internet Retailer. Apple petar därmed ned den tidigare tvåan Staples, som säljer kontorsmaterial.

Apple ökade sin försäljning över internet med 24 procent under 2013, och sålde för 18,3 miljarder dollar, motsvarande knappt 119 miljarder kronor. En anledning till den stora ökningen är att Internet Retailer detta år har inkluderat Apples försäljning av hårdvara över nätet, tillsammans med digitala varor från Itunes och App Store.

Amazon är dock ohotad etta med en försäljning på hela 67,8 miljarder dollar eller 440 miljarder kronor under 2013. Det är nästan fyra gånger mer än Apple, och mer än de övriga företagen på topp 10-listan tillsammans.

Både Amazon och Apple har väl fungerande system med sparade kortuppgifter, vilket tillåter kunder att köpa varor med ett enda klick. Det kan vara en av förklaringarna till deras framgångar på nätet.

Företag

Försäljning (miljarder)

Försäljning (miljarder)

Amazon

USD 67,8

SEK 440

Apple

USD 18,3

SEK 119

Staples

USD 10,4

SEK 67,5

Wal-Mart

USD 10,03

SEK 65

Sears

USD 4,9

SEK 31,8

Liberty Interactive

USD 4,8

SEK 31,1

Netflix

USD 4,37

SEK 28,3

Macys

USD 4,15

SEK 26,9

Office Depot

USD 4,1

SEK 26,6

Dell

USD 3,55

SEK 23

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.