Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Apple köper Beats

Apple kan vara på väg att köpa upp Beats som bland annat tillverkar hörlurar och erbjuder en tjänst för strömmande musik.

Beats är företaget där rapparen och producenten Dr Dre är en av grundarna. De tillverkar bland annat färgglada hörlurar som i princip sedan starten 2008 sålts i Apples egna butiker. Nu rapporterar Forbes att Apple köper #Beats för omkring 3,2 miljarder dollar, motsvarande omkring 20 miljarder svenska kronor.

Om det här ryktet visar sig vara sant är det här Apples största uppköp någonsin och enligt Financial Times kan affären bekräftas så snart som nästa vecka. Intressant nog dök den här informationen upp i ett populärt nyhetsbrev för musikindustrin under skämtdagen 1 april i år, påpekar John Gruber på Daring Fireball.

Förutom hörlurar och högtalare har Beats samarbeten med exempelvis Chrysler och HTC som erbjuder deras teknik i bilar och mobiltelefoner. Då Apple lanserade Carplay officiellt i samband med motormässan i Geneve i mars i år, skulle Beats kunna passa in i företagets planer för #Carplay framöver.

Men istället är det troligen Beats tjänst för att strömma musik som Apple är intresserade av, skriver Forbes Gary Allen. Via en app för IOS erbjuder Beats "rätt musik för just nu" och tjänsten erbjuder en mer framgångsrik social upplevelse än Itunes. Användaren skriver in en mening om var de är, hur de känner sig och vem de har sällskap av och Beats gör en spellista med lämplig musik.

Beats finns också för Android, Windows Phone och datorer. Om det kommer att fortsätta finns stöd för andra plattformar om Apples uppköp bekräftas är okänt.

Kommentarer
45 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.