Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Målsägare överklagar förlikning med Apple

Två miljarder kronor i skadestånd är inte tillräckligt, skriver en representant för den grupptalan som stämt bland andra Apple och Google. Domare Lucy Koh ombeds att inte godkänna förlikningen som gruppens egna advokater förhandlat fram.

I slutet av april nådde Adobe, Apple, Google och Intel en förlikning med motståndarnas advokater i en grupptalan som gällde att avtal företagen sinsemellan om att inte anställa personal av varandra. Det saknas bara ett officiellt godkännande från domare Lucy Koh.

Gruppen består av hela 64 613 personer från Silicon Valley som enligt förlikningen får 324 miljoner dollar, motsvarande 2,13 miljarder kronor. I stämningen bad de om tre miljarder dollar som på grund av federala konkurrenslagar kunnat bli nio miljarder om företagen fällts.

Michael Devine representerar gruppen och har nu skickat in ett brev (PDF) till Koh där han protesterar mot överenskommelsen som deras egna advokater godkänt. Han tycker att beloppet är långt ifrån tillräckligt och vill att hon underkänner avtalet.

Brevet har inte tagit sig igenom de officiella kanalerna vid domstolen än, men Devine har postat det på nätet. Han skriver att de fyra teknikföretagen kommer undan för lindrigt, särskilt med tanke på deras stora kassor.

"Som en analogi, om en övervakningskamera fångar en snattare som tar en Ipad värd 400 dollar, skulle en rättvis och bra lösning vara att snattaren betalar Apple 40 dollar, behåller stöldgodset och går hem utan att något registreras och utan att erkänna missgärningen? Självklart inte, precis som en sådan lösning inte är lämpligt i vårt fall."

Det är teknikföretagen och advokatfirmorna som tjänar mest på förlikningen. Företagen slipper en rättegång som skulle offentliggöra målsägarnas bevis. Avokatfirmorna kan få in upp till 75 miljoner dollar i arvoden, medan målsägarna får några tusen dollar per person. Devine skriver i brevet att han inte ens informerades om de sista mötena där avtalet godkändes och att han därför inte kunde utföra sina uppgifter som gruppens representant.

Hur domare Koh kommer att reagera på brevet är okänt. Beloppet motsvarar bara tre procent av skadeståndet som företagen skulle kunna dömas till.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.