Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

nytt patent

Iphone kan få skärmar på sidorna med virtuella knappar

Apple har fått ett nytt patent där de går igenom en metod för att sätta flexibela skärmar på sidorna av en handhållen enhet som bland annat kan visa virtuella knappar.

Förra sommaren skrev 99mac om konceptet Iphone 6 Infinity, där skärmen fortsätter ner på sidorna, nu är konceptet några steg närmare att bli verklighet. Det amerikanska patent- och registreringsverket har offentliggjort en patentansökan från Apple där de demonstrerar en metod för att placera OLED eller någon annan flexibel skärmtyp runt på sidorna av en handhållen enhet.

Det här är inte det första patentet av det här slaget från Apple, noterar Apple Insider, men det här senaste är mindre ambitiöst än tidigare och kan lätt implementeras inom en snar framtid.

Apple beskriver hur en eller flera flexibla skärmlager anordnas under ett lager av genomskinlig plast eller glas. Åtminstone en av sidoskärmarna på enheten ska vara en förlängning av huvudskärmen.

Sidoskärmarna kan användas för att visa informations om exempelvis vilken låt som spelas eller visa virtuella knappar. Det skulle också vara möjligt att ha "Dra för att låsa upp"-funktionen på sidoskärmen och patentet beskriver också hur sidoskärmarna kan ha stöd för gester.

Patentet skickades in 2011 och Scott Myers, Stephen Lynch och Anthony Montevirgen listas som uppfinnare.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.