Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korta nyheter vecka 20

Det händer mycket saker som 99mac inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit.

Samsung har sålt 11 miljoner Galaxy S5

Under den första månaden som Samsung Galaxy S5 funnits på marknaden har den sålts i 11 miljoner exemplar, enligt siffror från elektronikjätten. Det kan jämföras med föregångaren Galaxy S4 som under de första 27 dagarna såldes i 10 miljoner exemplar.

Var tredje mobil som säljs i Japan är en Iphone

Apples avtal med Japans största mobiloperatör Docomo gjorde att marknadsandelen för Iphone i landet ökade från 25,5 procent förra året till 36,6 procent under räkenskapsåret som tog slut i mars i år, rapporterar Bloomberg.

Japanska Sharp och Sony tar andra och tredjeplats med 13 respektive 12,3 procent. Samsung hamnar på en sjätteplats med 5,7 procent.

Macbook-leveranserna ökar

Enligt tidigare uppskattningar förväntades Apple leverera 10 miljoner bärbara Macar under 2014, men leveranserna under det andra kvartalet i år blir bättre än väntat och sägs öka med 28,6 procent. Andra tillverkare kommer att se mindre ökningar eller minskningar, enligt Taiwan-baserade leverantörer citerade av Digitimes. Apples totalsumma för året justeras därför till omkring 12 miljoner bärbara Macar.

Flappy Birds-utvecklare visar bild från nytt spel

Nya och uppdaterade Appar

Foursquare släpper nya appen Swarm

Foursquare är en app för att logga in på platser och lämna recensioner som nyligen annonserade att de kommer att dela upp sin app i två. Företaget tar nu första steget i planen genom att introducera nya appen Swarm. Med Swarm kan användare checka in, se var vännerna är och föreslå olika aktiviteter att göra tillsammans.

Swarm kommer snart att vara det enda stället där man kan checka in via Foursquares tjänst medan appen som heter Foursquare kommer att fokusera på recensioner och att upptäcka nya platser. Den nya versionen ska vara färdig senare i sommar.

Namn
Swarm by Foursquare
Plattform
IOS
Utvecklare
Foursquare Labs, Inc.
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Facebook når version 10.0

Facebook-appen för IOS har med den senaste uppdateringen nått version 10. Nytt den här gången är till exempel möjligheten att förhandsgranska inlägg och ta bort föreslagna länkar, samt att skriva inlägg när internetuppkoppling saknas och posta dem vid ett senare tillfälle. Nyhetsflödet ska också uppdateras snabbare, särskilt på äldre enheter. Slutligen har flödet med senaste nyheterna av någon anledning gömts undan från att ha varit överst till att ligga längst ner i menyn under flöden.

Namn
Facebook
Plattform
IOS
Utvecklare
Facebook, Inc.
Version
10.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 6.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera

Podcaster

Apple har uppdaterat sin poddradio-klient som nu bland annat har stöd för Carplay, och fått en ny flik med ospelade poddradio-avsnitt. Appen har också fått stöd för Siri så att avsnitt kan börja spelas genom röstkommando. En ny inställning gör också att avsnitt kan raderas automatiskt efter att de spelats.

Namn
Podcaster
Plattform
IOS
Utvecklare
iTunes S.a.r.l.
Version
2.1
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Svenska, engelska med flera

Itunes uppdaterad till version 11.2

Jämte appen Podcaster har även Itunes uppdaterats för att få motsvarande nya funktioner för poddradio. Precis som i appen går det nu att ställa in att avsnitt ska raderas efter att dom spelats, och det finns en ny flik som visar alla ospelade avsnitt. Numera går det också att bara strömma avsnitten utan att ladda hem, och favoriter går att spara på datorn för alltid.

Dessutom ska uppdateringen lösa ett problem som ibland gjorde att Itunes slutade fungera när Genius uppdaterades. Itunes 11.2 hämtas med programuppdatering via Mac App Store.

Hitman: Absolution landar i Mac App Store

Den femte delen i Hitman-serien kom redan 2012, men har nu också nåt Macen i form av en samlingsutgåva med den tungvrickande titeln Hitman: Absolution - Absolute Edition. Spelet handlar om lönnmördaren Agent 47 och innehåller mycket smygande och skjutande.

I Absolute Edition ingår förutom grundspelet också alla tillägg som släppts samt en entimmes dokumentärfilm om spelets tillkomst, och även en digital konstbok med bilder.

Namn
Hitman: Absolution - Elite Edition
Plattform
OS X
Utvecklare
Feral Interactive Ltd
Version
1.0.1
Pris
219,00 kronor
Krav
OS X 10.9.2 eller senare
Språk
Engelska med flera, ej svenska
Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.