Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple får höga betyg för skydd av användardata

Electronic Frontier Foundation har granskat de största internetjättarna och gett betyg utifrån hur väl de skyddar sina användares data och verkar för integritet. Bra betyg får bland annat Apple och Google, sämre går det för Amazon och Snapchat.

Den icke vinstdrivande organisationen Electronic Frontier Foundation arbetar för medborgerliga rättigheter på internet. EFF har nu publicerat en rapport där man granskar hur olika teknikföretag hanterar integritetsfrågor och skyddar sina användares data från myndigheter.

Företagen granskas i sex kategorier, och får antingen en stjärna för att man uppfyller kriterierna eller inte. EFF har granskat företagen om de lever upp till följande kriterier:

  • Kräver en fullmakt för att lämna ut användardata till en myndighet

  • Informerar användare när begäran om utlämning av data har gjorts

  • Publicerar regelbundna rapporter om insyn

  • Publicerar juridiska riktlinjer

  • Engagerar sig för användares integritet i domstolar

  • Engagerar sig för användares integritet i kongressen

Apple tilldelas bra betyg då de uppfyller samtliga kriterier. Andra företag som också får sex stjärnor är exempelvis Dropbox, Facebook, Google, Microsoft, Twitter och Yahoo.

Sämst betyg får Snapchat med en stjärna (publicerar juridiska riktlinjer) och Amazon med två stjärnor (kräver en fullmakt för att ge ut användardata samt engagerar sig för användares integritet i domstol). Hela listan finns på EFF:s webbplats.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.