Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple stäms för olevererade meddelanden

En konsument som bytt från Iphone till en Android-mobil har stämt Apple för att textmeddelanden skickade genom Imessage inte kommit fram till den nya mobilen.

En tidigare Iphone-användare som gått över till Android har stämt Apple för att meddelanden skickade med Apples tjänst #Imessage inte levererats till den nya Android-mobilen, rapporterar Bloomberg.

Enligt stämningen har Apple hindrat meddelanden från att komma fram till användarens nya mobil, och konsumenter som byter till mobiler av annat märke straffas på så vis, och hindras från att nyttja sitt mobilabonnemang fullt ut.

Användaren som stämmer menar också att Apple inte upplyst tillräckligt tydligt om begränsningarna i Imessage, och att tjänsten automatiskt aktiverades i samband med köpet av Iphone. Som ett resultat har nu ett flertal textmeddelanden missats, vilket har orsakat skada, skriver Apple Insider.

Apples tjänst Imessage tillåter IOS-enheter och Mac-datorer att kostnadsfritt skicka text- och bildmeddelanden till varandra, men tjänsten stöder inte enheter med ett annat operativsystem. I ett supportdokument varnar Apple för detta och uppmanar användare att stänga av Imessage i samband med export av sitt SIM-kort till en ny mobiltelefon. I annat fall kan tjänsten fortsätta att ta emot meddelanden i upp till 45 dagar.

Kommentarer
7 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.