Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Itunes-koncept kittlar fantasin

En ung designer på Hawaii har satt ihop ett stilrent koncept över hur en ny version av Itunes skulle kunna se ut, tydligt inspirerat av IOS 7.

Itunes har alltid fått vara något av ett svart får när det gäller grafiska förändringar i OS X. Ofta har nya element dykt upp i Itunes först, för att sedan få fäste i resten av operativsystemet, eller försvunnit i tysthet. Borstad metall och knappar i höjdled är exempel där Itunes gått sin egen väg. Med rykten om att nästa version av OS X kommer bjuda på en ny grafisk design väcks förhoppningarna om att användare också ska få en ny, mer finputsad version av Itunes.

Den tjugoåriga designern Brye Kobayashi har snickrat ihop en tjusig presentation av hur en framtida nydaning av Itunes skulle kunna se ut. Konceptet tar en hel del inspiration från IOS 7. Det är samma rena, tydliga design med "platta" ytor och begränsade effekter som väntas dominera även nästa version av OS X. En annan inspirationskälla är Apples webbplats, som ofta ger ledtrådar om åt vilken grafisk riktning företaget är på väg.

Kobayashi börjar med att identifiera några av de största problemen med den nuvarande versionen av Itunes. Enligt honom är det framförallt följande som gör den nuvarande appen osmidig att använda:

  1. Att behöva aktivera en rullgardinsmeny för att växla mellan medietyper

  2. Smala rader och liten text gör informationen svårtydd

  3. Blandning av gammal och ny design

Ett vanligt klagomål på Itunes är också att appen blivit för stor och innefattar för många delar - radio, musikköp, uppspelning, film och tv samt synkronisering av enheter. Kobayashi gör ingenting åt detta, utan har som utgångspunkt att alla nuvarande funktioner kommer att finnas kvar.

Den 2 juni förväntas Apple presentera nästa version av OS X, och då kanske vi även får en första glimt av hur framtiden ser ut för Itunes.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
5 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.