Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Korta nyheter vecka 22

Det händer mycket saker som 99mac inte hinner skriva om. Prylar släpps, appar uppdateras och nyheter flödar. Här kommer en bunt länkar, tips och annat anmärkningsvärt från veckan som varit.

Banner för OS X tyder på Yosemite

De första bilderna på skyltningen inför WWDC dök upp häromdagen, och nu syns även en banner för OS X som publicerats av The Verge. Bakgrunden bakom det klassiska X-et föreställer vad som ser ut att vara bergstoppen El Capitan i nationalparken Yosemite. Det verkar därmed sannolikt att systemet som presenteras på måndag får något av dessa namn.

Google ändrar sin logga - minimalt

Om Googles nya logga påminner mycket om den gamla är det inte så konstigt. Det kan vid första anblicken vara svårt att se något alls som är nytt, men bokstaven "g" har flyttats åt höger med en pixel, och bokstaven "l" har flyttats nedåt och åt höger med en pixel.

Den inte så radikala förändringen upptäcktes av användare på Reddit. Principen att flytta bokstäver något kallas inom typografi för kerning, och görs för att avståndet mellan varje tecken ska upplevas som lika, vilket underlättar läsningen.

Steve Ballmer älskar basket

Microsofts tidigare vd, den entusiastiske Steve Ballmer har köpt basketlaget The Los Angeles Clippers, rapporterar The Verge. Ballmer är enligt egen utsago ett stort basketfan. Priset för laget är 2 miljarder dollar, motsvarande 13 miljarder kronor.

Nya eller uppdaterade appar

Carcassonne får extra innehåll.

Carcassonne.

Carcassonne är ett mycket populärt brädspel, och finns även som en populär app för IOS. Carcassonne har hyllats som en av de mer lyckade portningarna av ett brädspel till det digitala formatet. I Carcassonne tävlar spelarna om att bygga städer, vägar och kloster på den franska medeltida landsbygden.

Det finns flera köp inuti appen som ger Carcassonne nya brickor, regler och byggnadsmöjligheter. Den senaste heter "The Phantom" och är en speciell pjäs som kan placeras ut på spelplanen tillsammans med en vanlig. Beroende på omständigheter kan detta innebära för- eller nackdelar. Tillägget kostar sju kronor och köps direkt i appen.

För den som vill förbättra sin Carcassonne-taktik med den nya pjäsen har utvecklarna The Coding Monkeys skrivit en översikt här.

Namn
Carcassonne
Plattform
IOS
Utvecklare
TheCodingMonkeys
Version
3.40
Pris
75,00 kronor
Krav
Kräver IOS 5.1 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska med flera, ej svenska

Gör dina foton till konstverk med Gloomlogue

App Store kör regelbundet kampanjen "App of the Day" där en app blir gratis under begränsad tid. Idag är det Gloomlogue som går att ladda ned helt gratis. Gloomlogue förvandlar foton till ett uttrycksfullt konstverk genom att behandla bilden med olika filter. Förutom de vanliga svartvita och retroaktiga filtren går det bland annat att förvandla bilden till ett pixel-konstverk eller en målning. Givetvis stöder appen delning till Facebook, Twitter och Instagram.

Namn
Gloomlogue
Plattform
IOS
Utvecklare
Thomas Tsopanakis
Version
1.0
Pris
Gratis
Krav
Kräver IOS 7.0 eller senare. Kompatibel med Iphone, Ipad och Ipod Touch. Appen är optimerad för Iphone 5.
Språk
Engelska
Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.