Beats blir billigare för Apple

Nya uppgifter om Apples förmodade köp av Beats gör gällande att affären fortfarande blir av, men att kostnaden nu endast blir tre miljarder dollar.

Efter de första rapporterna om att Apple planerar att köpa #Beats har det inte kommit några uttalanden från något av bolagen. Uppgifter från förra veckan gjorde gällande att förhandlingarna kring köpet ännu inte var klara. Att affären alls skulle bli av bedömdes då enligt insatta källor som "70 procent säkert".

Nu rapporterar tidningen New York Post att affären fortfarande är aktuell, och att båda Beats-profilerna Jimmy Iovine och Dr Dre kommer att medverka i någon form under WWDC som inleds nu på måndag.

Kostnaden sägs också nu vara lägre än den tidigare rapporterade summan på 3,2 miljarder dollar (runt 21 miljarder kronor). Istället ska Apple betala 3 miljarder för Beats, motsvarande 19,9 miljarder kronor. Varför summan blivit lägre är inte känt, men flera rapporter gör gällande att förhandlingarna fortfarande var i ett tidigt stadium när de första uppgifterna om uppköpet läckte ut.

Detta gör att den tidigare rapporterade summan kan ha varit ett utgångsbud, som sedan förhandlades ned när Apple hunnit avsluta den så kallade företagsbesiktningen av Beats. Att Dr Dre gick ut med uppgifterna om affären i en uppmärksammad video har troligtvis inte heller underlättat överenskommelsen med Apple.