Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Google köper Skybox Imaging

Google meddelar att man slutit avtal om att köpa Skybox Imaging, ett företag som bygger egna satelliter och ämnar ta bilder av hela jorden flera gånger per dag.

I ett pressmeddelande idag tillkännager Google att man ingått avtal om att köpa företaget Skybox Imaging, som tillhandahåller högupplösta satellitbilder. Priset uppges ligga på 500 miljoner dollar, motsvarande 3,3 miljarder kronor.

Skybox Imaging grundades 2009 och har sitt huvudkontor i Mountain View, Kalifornien. Skybox erbjuder satellitbilder i så hög upplösning att enskilda fordon och människor kan urskiljas, vilket gör att de används som grund för beräkning många olika typer av data.

Skybox uttalade mål är att kunna erbjuda bilder från vilken plats som helst på jorden flera gånger per dag. Företaget utnämndes nyligen av tidskriften Inc. Magazine till årets dristigaste företag.

Egna satelliter

Skybox är också drivande inom framställning av mindre och billigare satelliter som går att bygga från lättillgängliga komponenter. Nyligen rapporterade 99mac om Googles planer på att sprida internetuppkoppling till avskilda områden på jorden genom ett nätverk av satelliter.

Förvärvet av Skybox kommer alltså troligtvis att gynna både Googles karttjänster och deras högtflygande planer för att sprida internetåtkomst. På Skybox webbplats har företaget postat ett uttalande om avtalet:

"Skybox och Google delar mer än bara postnummer. Vi båda tror på att göra information (särskilt korrekt geografisk information) tillgänglig och användbar. För att åstadkomma detta är vi båda beredda att angripa problem direkt – oavsett om det är att bygga självgående bilar eller designa våra egna satelliter."

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.