Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Synaptics köper Apple-leverantören Renesas

Pekskärmstillverkaren Synaptics köper Renesas, som bland annat levererar styrkretsar till bildskärmarna i Iphone.

Amerikanska bolaget Synaptics tillverkar styrplattor och pekskärmar för datorer, mobiltelefoner och andra produkter. 99mac har tidigare skrivit om hur de börjat satsa på marknaden för fingeravtrycksläsare, med syfte att bygga en läsare med sensor direkt under pekskärmens glas.

I ett pressmeddelande tillkännager nu Synaptics att man skrivit avtal om att köpa företaget Renesas SP Drivers, en ledande tillverkare av små och medelstora styrkretsar till pekskärmar för surfplattor och mobiltelefoner. Priset anges till 475 miljoner dollar eller 3,17 miljarder kronor.

Renesas är bland annat enskild leverantör av styrkretsar för de skärmar som används i Iphone, och Reuters rapporterar att Apple legat i förhandlingar om att själva köpa företaget, men utan att kunna nå en överenskommelse.

Kan återfå Apple som kunder

Synaptics komponenter används bland annat i Samsungs Galaxy-telefoner och surfplattor, och man var även tidigare leverantör åt Apple. Med Renesas under sina vingar tyder nu mycket på att Synaptics åter kommer att göra affärer med Cupertino-företaget.

Analytiker menar att Synaptics vill integrera sin pekskärmsteknologi med Renesas styrkretsar, för att få en kombinerad lösning med hög konkurrenskraft på marknaden. Om detta skulle resultera i en pekskärm med inbyggd fingeravtrycksläsare är det inte omöjligt att denna teknik kan finnas i framtida Iphone-modeller.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.