Samsung får böter för att ha läckt uppgifter om avtal mellan Apple och Nokia

Samsung och deras advokat bedöms skyldiga till missbruk av konfidentiell information sedan de använt sekretessbelagda uppgifter från ett avtal mellan Apple och Nokia i egna förhandlingar.

Apple och Samsung har stämt varandra fram och tillbaka för olika #patentintrång de senaste åren. I den senaste rättegången bedömdes både Samsung och Apple skyldiga till patentintrång och fick böter.

I samband med rättegången fick Samsungs advokat Quinn Emanuel tillgång till hemligstämplade avtal mellan Apple och Nokia. Dokumenten var märkta med "endast för ombuds ögon" och skulle inte visas upp för Samsungs chefer. Apple visade upp dokumenten för att visa att de talade sanning om sina patentavtal med andra företag.

Senare citerade Samsung exakta villkor från avtalet i sina egna förhandlingar med Nokia, och bevisade därmed att de brutit mot domstolens sekretessorder.

Nu döms Samsung och advokaten Emanuel till skadestånd som ska betalas till både Apple och Nokia. Apple får 894 000 dollar, motsvarande 6 miljoner kronor och Nokia får 1 145 000 dollar, motsvarande 7,7 miljoner kronor, rapporterar 9to5mac.