Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apples tredje kvartal blir bra, spår analytiker

Horace Dediu tror att Apple överträffar målen för det tredje kvartalet. Iphone och Ipad står för en större del av intäkterna medan andelen från Mac- och Ipod-försäljningen minskar.

Inför Apples rapport över räkenskapsårets tredje kvartal har analytiker nu börjat förutsäga hur det har gått för Apple baserat på egna beräkningar.

En analytiker som utmärkt sig genom att vanligtvis träffa rätt mer än de flesta är Horace Dediu på sajten Asymco. Dediu har tidigare arbetat som analytiker för finländska Nokia, och driver bland podcasten The Critical Path. I ett Twitter-inlägg har han nu redovisat sin förutsägelse av Apples siffror.

I samband med rapporten för Apples andra kvartal 2014 presenterades också de beräknade målen för det tredje kvartalet. Då räknade Apple med inkomster på mellan 36 och 38 miljarder dollar, motsvarande 246 och 260 miljarder kronor. Enligt Dediu kommer Apple att överträffa detta en smula med inkomster på över 38,2 miljarder dollar eller cirka 261 miljarder svenska kronor.

Dediu förväntar sig att både försäljning av Iphone och Ipad ska ha stigit jämfört med föregående år, medan försäljningen av Mac förmodligen har sjunkit något. Dediu spår också att Ipod-försäljningen har rasat till 2,5 miljoner enheter jämfört med 4,5 miljoner enheter samma kvartal förra året.

Apples kvartalsredovisning sker den 22 juli, och kommer att gå att följa live via deras webbsida för investerare.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.