Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Kickstarter-projekt för potatissallad gör succé

Zack Danger Brown från Ohio ansökte om tio dollar på Kickstarter för att göra sin egen potatissallad – och har hittills samlat ihop över 30 000 dollar.

Att använda sig av finansieringssajten Kickstarter har många gånger visat sig vara ett framgångsrikt sätt att samla in medel till konstnärliga projekt som datorspel, serier och fotoutställningar, eller smarta tekniska lösningar som USB-minnet Istick eller Lightning-kabeln Quickdraw.

Zack Danger Brown från Ohio ville för sin del prova på att göra sin egen potatissallad. Han lade upp en projektbeskrivning på Kickstarter, och ansökte om blygsamma 10 dollar, motsvarande 68 kronor.

För investerare får projektet anses vara förknippat med låga risker. I beskrivningen på Kickstarter skriver Brown att den största risken är att potatissalladen inte blir god, då han inte gjort någon tidigare.

Minsta insatsen för att stöda projektet är 1 dollar (cirka 6,8 kronor), och för de som ger lite mer går det att få exempelvis ett foto på Brown medan han gör potatissalladen. För de som ger 10 dollar erbjuds möjligheten att vara med i köket och välja ingredienser. För 20 dollar (136 kronor) får man även en personlig Haiku-dikt skriven utifrån temat potatis och en signerad burk majonäs.

Fler recept, mer mat och bättre råvaror

Zack Danger Brown hade troligtvis goda chanser att samla ihop de tio dollar han behövde, men tack vare spridning på internet och uppmärksamhet från nyhetsmedier har pengarna rasat in. I skrivande stund har Brown fått in över 30 000 dollar, motsvarande 205 000 kronor, vilket borgar för en potatissallad som heter duga.

Som brukligt är på Kickstarter har Brown utvidgat projektet med nya mål i takt med att pengarna strömmar in. Bland annat kommer han nu att testa flera olika recept, använda en lyxigare variant av majonäs gjord på endast naturliga råvaror, ha kontakt med en utbildad kock för att få tips och även sända matlagningen direktsänt över nätet.

För de som vill stötta Brown går det fortfarande att investera i 25 dagar till. Hittills har över 3 000 personer bidragit till projektet. Brown uppger att han nu tänker göra åtminstone fyra sorters potatissallad, och att ett veganskt alternativ kommer att finnas.

"Internet älskar potatissallad", skriver Brown. "Låt oss visa dem att potatissallad älskar internet!"

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.