Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Spektakulärt rån mot Samsung-fabrik

UPPDATERAD. Flera beväpnade män har rånat en av Samsungs fabriker i Brasilien och fick med sig varor för 246 miljoner kronor.

Samsungs fabrik utanför São Paolo i Brasilien har utsatts för ett rån där varor för motsvarande 246 miljoner kronor stulits. Ett 20-tal män beväpnade med maskingevär infiltrerade anläggningen och lastade varor som surfplattor och mobiltelefoner på sju stycken lastbilar.

Männen har enligt Zdnet tagit sig in på fabriken under nattskiftet utklädda till vanliga arbetare. Ett antal anställda togs som gisslan, men över 200 personer fick fortsätta jobba medan rånet pågick. Batterier till deras telefoner beslagstogs dock för att hindra att polis kontaktades.

Allt som allt befann sig rånarna på fabriken under tre timmar. De var lugna och aldrig våldsamma enligt en anställds vittnesmål. Polisen misstänker att det rör sig om ett insiderjobb då rånarna obemärkt lyckades ta sig in på området, och visste var värdefulla produkter förvarades.

– Vi är väldigt bekymrade över denna incident. Tack och lov kom ingen till skada. Vi samarbetar helt och fullt med polisens utredning, och kommer att göra vårt bästa för att det inte ska hända igen, säger Samsung i ett uttalande.

Apple har också tidigare erfarenhet tjuvar, om än inte i den här storleksordningen. I november 2012 stals en last på 3 600 Ipad Mini från flygplatsen i Sydney. Under nyårsafton 2012–2013 drabbades Apple Store i centrala Paris av en stöt där fyra beväpnade män kom undan med varor för uppåt tio miljoner kronor.

UPPDATERING: Samsung har rapporterat att värdet på de stulna produkterna ligger närmare 43 miljoner kronor än den summa på 246 miljoner kronor som polisen först uppgav. Enligt Samsung befann sig också 50 anställda i fabriken under rånet, inte 200.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
4 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.