Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

7 Iphone-funktioner du inte kände till

Även för de som använt IOS 7 länge finns det nya dolda funktioner att upptäcka. Här bjuder 99mac på sju stycken bra funktioner du kanske inte kände till.

En rolig sak med IOS 7 är alla små funktioner som inte är beskrivna i manualen och inte visas under presentationer. Små, fiffiga detaljer som bidrar till att skapa den där speciella användarupplevelsen som Apple ständigt strävar efter. Sajten Aplus har listat ett antal mindre kända funktioner, och här är sju stycken doldisar du kanske inte kände till.

1. Lär Siri betoning

Siri kan inte svenska, och även när det gäller engelskan haltar hon ibland på uttalet. Hon vill dock lära sig, och genom att säga "Thats not how you pronounce [X]" kan Siri erbjuda olika alternativ för hur hon i framtiden ska betona ett visst ord.

2. Stäng av musik med timer

Många använder så klart den inbyggda timerfunktionen för att spela upp ett larm, men det går lika bra att använda åt andra hållet. För den som till exempel tycker om att somna till en spännande ljudbok eller mysig musik är det perfekt att telefonen själv kan stänga av ljudet efter en viss tid. Detta fungerar dock bara med den inbyggda Musik-appen, och inte med Spotify och liknande.

3. Visa tidsstämpel i Meddelanden

I appen Meddelanden går det enkelt att se vilken tid varje enskilt meddelande skickades. Dra bara bubblorna åt vänster, så visar sig tidsinformationen där.

4. Använd Iphone som ett vattenpass

Appen Kompass kanske inte hör till den mest använda, och därför är det nog många som inte känner till att den även innehåller ett vattenpass. Svep bara skärmen åt vänster så dyker detta användbara redskap upp.

5. Skräddarsy din egen vibration

Standard-vibrationen i Iphone är allt annat än diskret. Därför kan det vara glädjande att det går att välja flera varianter av vibrationer. Det går också att komponera en helt egen med hjälp av en enkel och smidig vibrations-studio. Allt hittas i Inställningar > Ljud > Ringsignal > Vibrering.

6. Lås autofokus i kameran

Genom att trycka på skärmen i Kamera-appen väljs vilken punkt kameran ska fokusera på. Ibland är det dock önskvärt att röra telefonen efter detta, men ändå behålla fokuseringspunkten. Genom att hålla nere fingret på den punkt där fokus ska ligga blinkar den gula fokus-rutan till två gånger, och sen är fokus låst där tills bilden är tagen eller ett nytt fokus väljs. Enkelt!

7. Kom snabbt åt utkast i Mail

För användare som ofta skriver klart mail på sin Iphone går det smidigt att komma åt listan över Utkast genom att hålla nere fingret på knappen för att skapa ett nytt mail. Det sparar tid jämfört med att trycka sig fram till mappen med utkast.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.