Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Dokumentärfilm om appar hoppas på Kickstarter

Ett projekt på Kickstarter vill göra en dokumentärfilm om appar, med bland annat intervjuer från kända och mindre kända app-utvecklare.

Nyligen fyllde App Store sex år, och nu vill dokumentärfilmarna Jake Schumacher och Jedidiah Hurt göra en film om hur apparna har förändrat våra liv. Som många andra använder de sig av sajten Kickstarter för att samla in pengar till projektet.

Filmen går under namnet App: The Human Story, och fokuserar som titeln antyder på personerna bakom app-industrin. I intervjuer får både etablerade och nya utvecklare berätta sina historier om App Store och de nya mobila enheterna. På projektets Kickstarter-sida skriver upphovsmännen Schumacher och Hurt:

"Att skapa appar har blivit den nya konstformen för vår generation. Det här är berättelsen om ett kulturellt fenomen som berör allas våra liv."

Det är redan gott om Apple-profiler som tackat ja till att vara med i filmen. Bland namnen märks exempelvis John Gruber, Marco Arment, Jason Snell, Adam Lisagor och svenske Björn Jeffery som grundat studion Toca Boca.

Halvvägs till målet

Filmskaparna vill samla ihop 100 000 dollar, eller 680 485 kronor för att projektet ska bli verklighet. För tillfället har drygt 57 000 dollar, eller drygt 387 000 kronor kommit in, med 16 dagar återstående.

Som vanligt finns olika belöningssystem för supporters beroende på hur mycket som doneras. Minsta bidrag är 5 dollar (34 kronor), men för att få en kopia av den färdiga filmen krävs 25 dollar eller mer (cirka 170 kronor). Den som ger mer pengar kan till exempel få ta del av längre oklippta intervjuer med deltagarna samt ett kommentatorsspår till filmen.

Förutsatt att finansieringen går ihop ska App: The Human Story ha premiär 2015.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.