Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple väljer Susan Wagner till styrelsen

Bill Campbell lämnar Apples styrelse efter totalt 17 år på företaget. Han ersätts av Susan Wagner som kommer med värdefulla erfarenheter enligt Tim Cook.

Nyligen gick det rykten om att Apples vd Tim Cook vill hitta nya personer till företagets styrelse där flera suttit med väldigt länge och börjar bli till åren. Nu meddelar Apple att Bill Campbell kommer att lämna styrelsen och ersättas av Susan Wagner.

Apple vd Tim Cook säger att Wagner har värdefulla erfarenheter som Apple kommer att ha nytta av framöver i ett pressmeddelande.

"Sue är en pionjär inom finansindustrin och vi är glada att välkomna henne till Apples styrelse. Vi tror att hennes starka erfarenheter, särskilt från M&A [red: "Mergers and acquisitions", fusioner och förvärv.] och att bygga globala affärer över både utvecklade marknader och tillväxtmarknader, kommer att vara extremt värdefulla när Apple fortsätter att växa runt om i världen."

Susan Wagner, 53 år, var med och grundade Blackrock 1988 och har hjälpt till att bygga upp det till ett av de mest framgångsrika förvaltningsföretagen, och under sin tid där haft ett antal olika ledarskapsroller. Hon sitter idag i flera styrelser för bland andra Blackrock och Swiss Re. Wagner säger att hon alltid beundrat Apple för deras innovativa produkter och dynamiska ledarskapsteam.

"Jag är hedrad över att få ansluta till Apples styrelse. Jag har enorm respekt för Tim, Art och de andra medlemmarna och jag ser fram emot att arbeta med dem."

Bill Campbell, 73 år, lämnar företaget efter 17 år. Han har varit med i styrelsen sedan Steve Jobs kom tillbaka till Apple 1997. Karriären började däremot redan 1983 som marknadschef. Tim Cook har inget annat än gott att säga om Campbell och säger att Apple har en stor tacksamhetsskuld till honom.

"När Bill anslöt till Apples styrelse var företaget på gränsen till kollaps. Han inte bara hjälpte Apple att överleva, utan han ledde oss till en nivå av framgångar som helt enkelt var otänkbara 1997."

Själv tycker han att det varit spännande att se historien utspelas och följa Apple till att bli det främsta teknikföretaget i världen.

"Att arbeta med Steve och Tim har varit en glädje. Företaget idag är i den bästa form jag sett det och Tims ledning av sitt starka team kommer att tillåta Apple att fortsätta att vara fantastiskt framöver."

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.