Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Domare avslår Apples förlikning

Domare Lucy Koh tycker att summan är för låg, och har avslagit det förslag till förlikning som bland annat Apple och Google förhandlat fram med de målsägandes advokater.

I maj skrev 99mac om att målsägarna avslår förslaget till förlikning i den grupptalan där Apple, Google, Adobe och Intel stäms för att ha kommit överens om att inte anställa varandras personal. Gruppen består av över 60 000 personer och skulle enligt förlikningens förslag få dela på 324 miljoner dollar, motsvarande 2,2 miljarder kronor.

Nu har också domaren i målet, Lucy Koh, avfärdat förlikningen som gjordes upp mellan företagen och advokaterna till de målsägande. Enligt Recode anser Koh att den avtalade summan i förlikningen är för låg – det ursprungliga skadeståndskravet var på 3 miljarder dollar eller 20 miljarder kronor, vilket hade kunnat bli hela 9 miljarder dollar (61 miljarder kronor) på grund av de amerikanska federala konkurrenslagarna. Enligt Koh måste förlikningen bestå av "minst 380 miljoner dollar", eller 2,6 miljarder kronor.

En stor del av bevismaterialet i målet består av e-post som skickats mellan Apples tidigare vd Steve Jobs och Googles Eric Schmidt. Enligt Lucy Koh var Steve Jobs en av de centrala figurerna i konspirationen, kanske den mest centrala. En prövning i målet är planerad till den 10 september.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.