Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Lightning-kabeln får vändbar USB‑kontakt

Australiensaren Sonny Dickson är tillbaka med nya bilder som sägs föreställa Apples Lightningkabel med en ny vändbar USB-kontakt.

Enligt nya rykten och läckta bilder planerar Apple att uppdatera sina Lightningkablar med en vändbar USB-kontakt. Den nya kabeln skulle därmed ha vändbara kontakter i båda ändarna och underlätta för användarna som skulle slippa det klassiska USB-bekymret med att kabeln inte passar förrän man vänt på den och provat två gånger.

Det här ryktet har dock inget att göra med den nya typ av kontaktdon som organisationen bakom gränssnittsstandarden USB nyligen presenterade. Bilderna visar istället en anpassad version av standard USB-kontakten som är kompatibel med de portar som finns på nästan alla datorer idag.

Förra året skickade Apple in en patentansökan för en vändbar USB-kontakt som är väldigt lik den som syns på de läckta bilderna från bland andra Sonny Dickson och en kinesisk blogg.

Apple förväntas lansera nya Iphone- och Ipad-modeller under hösten och den nya kabeln skulle möjligen kunna medfölja dessa enheter. Men som vanligt är det bäst att ta det här ryktet med minst en nypa salt fram tills Apple eventuellt presenterar det officiellt.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
2 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.