LG släpper böjd skärm med Thunderbolt‑stöd

I september kommer flera skärmnyheter från LG, däribland en böjd ultrabred modell med stöd för Thunderbolt 2.

För tre år sedan uppdaterade Apple sin 27-tums Cinema Display med Thunderbolt-anslutning, men upplösningen förblev detsamma på 2 560 x 1 440 pixlar. Sedan dess har det inte hänt något nytt från företagets håll, medan skärmar från andra tillverkare springer ifrån allt mer med finesser som 4K-upplösning och böjda skärmpaneler.

Inför lanseringen av senaste Mac Pro spekulerades det i att Apple skulle släppa en uppdatering till sin Thunderbolt Display, men istället började företaget att erbjuda en 4K-skärm från Sharp som alternativ. En annan tillverkare som nu sträcker ut en hand till Mac-användarna är LG.

Företaget kommer att visa upp en böjd ultrabred 34-tums skärm med stöd för Thunderbolt 2 under IFA-mässan i Berlin som drar igång den 5 september. LG 34UC97 innehåller en IPS-baserad panel med upplösningen 3 440 x 1 440 pixlar och bildförhållandet 21:9. Det kommer att gå att seriekoppla skärmar i en så kallad daisy chain.

Dessutom lanserar LG en 31-tums 4K-skärm anpassad för filmredigering och en annan 31-tummare med lägre upplösning lämpad för datorspel. Vad skärmarna kommer att kosta är ännu okänt.