Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple förhandlar om lägre avgifter för kortbetalningar

Apple uppges ha förhandlat till sig ansenliga rabatter på transaktionskostnaden för sitt nya mobila betalsystem, allmänt kallat Iphone Wallet.

Enligt ett flertal uppgifter är Apple nära att presentera ett mobilt betalsystem, kallat för #Iphone Wallet kopplat till sina användares Itunes-konton. Nyligen rapporterade 99mac om att kortföretag som American Express, Visa och Mastercard har samarbeten klara med Apple.

Nu uppges Apple även ha slutit avtal med American Express och fyra av USA:s största banker om en lägre transaktionskostnad vid betalningar än vad som är det normala. Enligt Bank Innovation har Apple fått igenom att en betalning med det kommande systemet ska räknas enligt samma tariff som om det skedde med ett fysiskt betalkort. Betalningar med kort har en lägre avgift än betalningar utan, på grund av lägre risk för bedrägerier.

Kan spara miljoner

Därutöver har Apple fått igenom att sänka den vanliga avgiften som normalt ligger på cirka 1,5 procent. Apple ska ha fått igenom en rabatt på cirka 10 procent på avgiften vilket skulle spara företaget cirka 27 miljoner dollar (cirka 190 miljoner kronor) om året enbart på dagens Itunes-transaktioner. Om ett nytt betalsystem lanseras och får bred användning blir besparingarna givetvis ännu högre.

Bankerna JP Morgan Chase, Citigroup, Capital One och Bank of America har enligt uppgift gått med på de lägre avgifterna till stor del på grund av att Apple minskar riskerna för bedrägeri genom säkerhetsfunktioner som platsdata genom #NFC och identifiering genom #Touch ID.

Enligt rykten kommer Apple att introducera det nya betalsystemet i samband med lanseringen av #Iphone 6 den 9 september. Även #Iwatch kan få stöd för betalningar på motsvarande sätt.

Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.