Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Förbättrad Airplay endast för senaste Apple TV

En ny funktion för att använda Airplay utan att behöva ansluta till samma nätverk eller skriva in lösenord är begränsad till den senaste revisionen av tredje generationens Apple TV.

En av funktionerna som nämndes för IOS 8 under WWDC i juni var möjligheten att strömma innehåll till en Apple TV utan att behöva ansluta till samma nätverk. Metoden kallas peer-to-peer och innebär att enheterna trådlöst hittar varandra och upprättar en direktanslutning.

När mjukvaran i Apple TV uppdaterades till version 7.0 förra veckan fick den bland annat stöd för den nya Airplay-funktionen. Dock har det nu visat sig att funktionen är begränsad till den allra senaste versionen av tredje generationens Apple TV.

Apple TV (tredje generationen) släpptes i mars 2012 och fick A5-processor och stöd för 1080 bildpunkters full HD-upplösning. I mars 2013 släpptes en reviderad version med samma prestanda, men med ett nytt modellnummer, A1469. Det är alltså denna version som krävs för att använda Airplay via peer-to-peer.

Det är oklart exakt varför den nya Airplay-funktionen är begränsad till den senaste revideringen av Apple TV, då båda modellerna uppges ha samma prestanda och funktionalitet. Vid lanseringen av den senaste Apple TV-modellen uppgav Apple till The Next Web:

"Vi gör ibland komponentförändringar som kräver ett uppdaterat modellnummer av licensskäl. Komponentförändringarna påverkar inte produktens funktioner och Apple TV-kunder kommer att fortsätta ha samma fantastiska användarupplevelse."

Funktionen att använda Airplay via peer-to-peer kräver också en IOS-enhet från 2012 eller senare med IOS 8 installerat, eller en Mac från 2012 eller senare med OS X Yosemite installerat.

Skriven av Jakob Nilsson
Kommentarer
1 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.