Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Iphone 6 trycktestas av Consumer Reports

Den amerikanska konsument-tidningen Consumer Reports har testat hur lätt Apples nya telefoner böjs, och har dessutom jämfört med modeller av konkurrerande märken.

En kort tid efter Apples lansering spreds bilder på internet som föreställde böjda telefoner, och det började rapporteras att Iphone 6, och framförallt Iphone 6 Plus, böjdes lätt av att förvaras i byxfickan eller annan mer eller mindre vanlig användning.

Apple uttalade sig i fredags och uppgav att det inte var ett utbrett problem, att telefonerna gått igenom rigorösa tester under utvecklingen och att endast nio kunder hade hört av sig och klagat.

Nu har den amerikanska tidskriften Consumer Reports gjort sin bedömning av Apples nya Iphone-modeller. I ett test där telefonerna har stöd mot två punkter och utsätts för allt hårdare tryck från en tredje punkt har både Apples telefoner och flera konkurrerande märken gått igenom ett riktigt eldprov.

Klarar trycket

Apple uppger att deras egna tester utsätter telefonerna för cirka 25 kilos tryck, vilket Consumer Reports konstaterar är ungefär samma kraft som behövs för att bryta av tre stycken blyertspennor. Deras egna test inledde med ett tryck på cirka 4,5 kilo, ökade sedan till det dubbla, och fortsatte att öka gradvis tills telefonerna böjdes.

Slutsatsen är att alla telefoner i testet visade sig vara ganska tåliga, och att Apples nya modeller klarade sig riktigt bra. Iphone 6 Plus började böjas vid ett tryck på drygt 40 kilo, och framsidan lossnade från baksidestycket först vid nästan 50 kilos tryck. Den mindre Iphone 6 böjdes vid drygt 31 kilo, och komponenterna separerades vid 45 kilo. Därmed fick den ungefär samma resultat som konkurrenten HTC One (M8). Resultaten för alla telefoner i testet visas här nedan.

Telefon

Böjs

Separeras

HTC One (M8)

31,7 kilo

40,8 kilo

Iphone 6

31,7 kilo

45,3 kilo

Iphone 6 Plus

40,8 kilo

49,8 kilo

LG G3

58,9 kilo

58,9 kilo

Iphone 5

58,9 kilo

68 kilo

Samsung Galaxy Note 3

68 kilo

68 kilo

Både Samsung Galaxy Note 3 och LG G3 böjdes relativt enkelt, men böjdes sedan tillbaka av sig själva och återtog sin ursprungliga form. Resultaten i tabellen visar den tryckpunkt när fram- och baksidan separerades och bildskärmen på Samsung Galaxy Note 3 splittrades. Consumer Reports uppger ocskå att flera av telefonerna anmärkningsvärt nog fortsatte att fungera i sitt böjda tillstånd.

Consumer Reports drar slutsatsen att ingen av telefonerna är oförstörbara, men att alla bör klara normal användning ute i det verkliga livet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.