Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Mac OS 9 testas på en Powerbook G4

En anställd på Ars Technica tvingas provköra Mac OS 9.2 från 2001 på en tio år gammal Mac-dator, och skriver om sina upplevelser.

I dessa tider av Iphone 6-tester väljer vissa att blicka bakåt istället. Skribenten Andrew Cunningham på tekniksajten Ars Technica blev av sina kollegor utvald att under en dag testköra Apples operativsystem Mac OS 9.2.2, vilket var det allra senaste i december 2001.

Cunningham valde noga ut en Powerbook G4 Titanium, som lanserades 2002 som en bärbar "superdator". Processorn är på 800 megahertz, internminnet är på 512 megabyte och datorn stoltserar med en hårddisk på hela 40 gigabyte. Det är idag en rolig upplevelse att se Apples presentationsvideo för den nya datorn, om inte annat så på grund av Phil Schillers frisyr.

Andrew Cunningham gör ett tappert försök, men rapporterar stora problem med att faktiskt få något gjort på den tio år gamla datorn med det elva år gamla operativsystemet. I ett modernt arbetsflöde där synkronisering av filer med Dropbox är en självklarhet uppstod föga förvånande många hinder med ett system där inte ens stöd för SSL i e-post var en självklarhet.

I slutändan konstaterar Cunningham att utvecklingen har gått framåt, och att han är ganska nöjd med det. Försöket att använda Mac OS 9 under en dag är dock väl värt att läsa i sin helhet.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.