Pebble kommer till Sverige

Den smarta klockan Pebble börjar nu att säljas i Sverige. Pebble uppdateras också med några nya funktioner och får sänkt pris.

#Pebble visade i januari upp nya klockan Pebble Steel och har sedan dess öppnat upp en app-butik som nu rymmer fler än 4 000 appar som gör klockan mer användbar. Bland de senaste tilläggen finns hälosappar från Jawbone, Misfits och Swim.com.

Nu börjar företaget att sälja sina två klockmodeller i bland annat Sverige. Till att börja med är det Mediamarkt, Teknikmagasinet, Coolstuff och Kjell & Company som säljer klockan här, men fler återförsäljare kommer att läggas till under oktober. Kristen Regelein, global försäljningschef säger att företaget är glada över att kunna utöka försäljningen till fler länder:

"Pebble har växt oerhört det senaste året, och vi är glada över att utöka våra avtal med butiker i Storbritannien, Benelux och Skandinavien. Vårt uppdrag har alltid varit att göra tekniken mer tillgänglig, och dagens tillkännagivande tar Pebble ett steg närmare att uppfylla denna vision."

Samtidigt sänks priserna för klockorna. Pebble kostar 1 299 kronor och Pebble Steel kostar 2 299 kronor.