Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Icloud får verktyg för att kontrollera aktiveringslås

Ett nytt verktyg på Iclouds webbplats låter användare kontrollera om IOS-enheter har aktiveringslås påslaget.

Apple har lanserat ett nytt verktyg för användare att kontrollera om en IOS-enhet har aktiveringslås påslaget. Verktyget går att komma åt från Icloud-webbplatsen via adressen: www.icloud.com/activationlock. Genom att skriva in enhetens IMEI- eller serienummer går det att få fram statusen.

Aktiveringslås introducerades i IOS 7 och är en funktion som slås på automatiskt vid inställning av Hitta min Iphone, och som gör det svårare för andra att använda eller sälja enheten, exempelvis om den blir stulen. När aktiveringslåset är aktiverat på en enhet måste Apple-ID och lösenord anges innan det går att logga ut från Icloud, stänga av Hitta min Iphone eller radera enheten.

Detta verktyg kan alltså vara till stor hjälp vid köp av telefoner och andra enheter i andra hand. Om enheten skyddas av aktiveringslås visas instruktioner för att gå vidare om enheten är köpt från någon, eller ska säljas vidare.

Anmärkningsvärt nog går det inte att komma till verktyget via någon länk från Iclouds startsida eller genom att klicka på Hitta min Iphone. Enda sättet för tillfället är genom att manuellt skriva in adressen.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.