Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Krönika: Ibland behöver jag utmanas

99mac:s Ida Lindkvist tycker inte om att mobilerna bara blir större och större och bestämmer sig för att utmana sig själv. Är det kanske bara tid som krävs för att vänja sig vid bjässen Iphone 6 Plus?

Utveckling är generellt en bra grej, men ibland tar det emot att hänga med i svängarna. Mina mobiltelefoner var en gång i tiden små smidiga saker med en kort lista av funktioner och lång batteritid. Inför köpet av min första smarta mobil fick jag övertala mig själv om att det var en bra idé. Den var ju så mycket större, hur skulle jag få med mig den över allt?

Med tiden blev jag så beroende av att ständigt ha internet vid mina fingertoppar att jag accepterade storleken. Ja, det gick till och med så långt att jag slutade försöka stoppa undan mobilen. Min Iphone 5S ligger i princip i min hand från det att jag vaknar till det att jag somnar. Jag är en av trafikfarorna i Stockholm som knappt tittar upp från skärmen medan jag går.

Nu har vi haft Apples nya telefoner på redaktionen en vecka. Igen sitter jag här och tänker "Men de är ju så stora". Iphone 6 är för visso ingen bjässe jämfört med min 5S, men Iphone 6 Plus? Mamma mia! Den är enorm. Den går absolut inte ner i framfickan på mina jeans och jag bär sällan kavaj med den där 6 Plus-vänliga innerfickan.

Utvecklingen har onekligen gått mot allt större skärmar som rymmer mer av innehållet jag älskar att konsumera, men något i mig verkar ovillig att följa med strömmen. Som upplagt för ett experiment, tycker ni inte?

Jag har bestämt mig för att ta chansen som ligger här framför mig på bordet. Jag ska byta ut min 5S mot 6 Plus för ett tag framöver och se om och hur snabbt jag vänjer mig. Kommer jag hålla fast vid att den är för stor, eller kommer den här stora skärmen med sin Retina HD-upplösning att fånga mig till slut? Jag kommer självklart att avlägga rapport här på 99mac.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
49 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.