Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung bekräftar framtida tillverkning av A9-processorer

Samsung uppger till reportrar vid företagets högkvarter att de kommer att tillverka Apples kommande A9-processorer.

Under en presskonferens vid Samsungs högkvart i Seoul avslöjade Kim Ki-nam, ansvarig för bolagets processortillverkning, att man väntar sig högre lönsamhet när Samsung börjar tillverka A9-processorer åt Apple, rapporterar Zdnet. Enligt Samsung kommer A9 att tillverkas med 14 nanometers teknik, till skillnad från dagens A8 som görs med 20 nanometers teknik.

Samsung har tidigare varit en stor leverantör av de processorer som Apple använder i sina IOS-enheter, men detta års A8 görs istället mestadels av taiwanesiska TSMC som därmed fått Apple som största kund. Tidigare under året kom uppgifter att Samsung inte skulle producera A8 alls, men enligt Zdnet står det koreanska bolaget för cirka 30 procent av produktionen, och TSMC för resterande 70 procent.

Att Samsung, nu levererar en lägre andel processorer till Apple än tidigare tros vara en förklaring till att bolagets processor-divison rapporterat stora förluster detta år, trots att man fortfarande är en av världens absolut största leverantörer av mobila processorer. Apple har också minskat sitt beroende av konkurrenten Samsung vad gäller flera andra komponenter. Ett exempel är leveranser av bildskärmar, som Apple 2012 började beställa från LG istället.

Enligt Samsung kommer processorer tillverkade med 14 nanometers teknik att förbruka ungefär 35 procent mindre ström, men vara upp till 20 procent kraftigare, samtidigt som de fysiskt är 15 procent mindre.

Apples nya partner TSMC förväntas samtidigt tillverka sina nästa generations processorer med en tillverkningsprocess på 16 nanometer.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.