Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Adobe uppdaterar sitt kreativa moln

Adobe uppdaterar sin molntjänst Creative Cloud med nya appar, en gemensam användarprofil och andra nya funktioner.

Adobe har presenterat en rad nyheter för sin molntjänst Creative Cloud. På konferensen Adobe Max presenterade bland annat två nya IOS-appar kopplade till molnet, liksom uppdateringar till de befintliga apparna.

Creative Cloud vill nu på ett närmare sätt integrera mobil-appar med de Adobe-program som används på en dator. Detta görs genom en ny kreativ profil som skapas i molnet och ger användaren tillgång till alla ens verktyg och filer oavsett vilken app eller på vilken plattform arbetet sker. Jenny Höglund som är marknadsföringschef för Digital Media hos Adobe säger:

"Vi introducerar en helt ny familj av appar, så nu har vi CC-apps, som är djupt integrerade med våra flaggskeppsprogram som Photoshop och Illustrator, samt nya tjänster som förbinder kreatörer med deras projekt som våra 2,8 miljoner medlemmar arbetar med. Samtidigt ger den nya krativa profilen designers och fotografer ständig tillgång till deras filer, foton, färger, typsnitt och andra digitala element, oavsett var de befinner sig."

Nya appar

Adobe Premier Clip är en ny app för att konvertera videor som tagits med Iphone eller Ipad och ladda upp dessa på Creative Cloud. Det går också att skicka filmklippen till Adobe Premier Pro CC för mer avancerad redigering. Adobe Brush CC ger användaren möjlighet att skapa en egen pensel för användning i appar som Photoshop CC, Illustrator CC eller Adobe Illustrator Sketch.

De befintliga apparna Photoshop CC och Illustrator CC har också uppdaterats med stöd för tryckskärmar på Windows 8-enheter och bland annat får apparna bättre stöd för 3D-skrivare och nya verktyg som ett nytt böjningsverktyg i Illustrator. Premier Pro CC optimeras för 4K-innehåll.

Alla uppdateringar är gratis och finns tillgängliga för medlemmar av Creative Cloud idag. De nya mobilapparna är också gratis och kan laddas hem från App Store.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.