Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Apple börjar internutbilda om OS X Yosemite

Apple har börjat internutbilda sälj- och supportpersonal om kommande operativsystemet OS X Yosemite. Enligt 99mac:s källor är en lansering inte långt bort.

Enligt tidigare uppgifter kommer Apple att hålla en presskonferens den 16 oktober där nya Ipad-modeller, en Imac med Retinaskärm och nästa version av OS X kan presenteras.

Apple har enligt insatta källor börjat internutbilda sälj- och supportpersonal om OS X Yosemite, vilket ger ännu mer tyngd till ryktena om en lansering den 16 oktober. Utbildningarna ska vara slutförda senast den 13 oktober.

Förra året uppdaterades personalens datorer med Mavericks omkring en vecka efter att internutbildningen om systemet påbörjats. Normalt uppdateras datorerna direkt som en "Golden Master"-version av operativsystemet är färdig.

För en vecka sedan blev en första kandidat till en "Golden Master"-version av Yosemite tillgänglig för registrerade utvecklare. Att Apples interna system ännu inte uppdaterats kan enligt källorna betyda att det kommer en andra GM-version av Yosemite.

Supportpersonalens felsökningsprogram har också uppdaterats för att kunna användas med Yosemite. Nu finns alternativ för att felsöka exempelvis Iwork-programmen mot Icloud Drive.

Skriven av Ida Blix

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.