Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Rykte: Ny Macbook Air börjar produceras

Nästa Macbook Air sägs bli tunnare än tidigare versioner och enligt uppgifter har Apple nu börjat producera små mängder av modellen.

Apples har låtit ODM Quanta Computer i Taiwan börja produktionen av en ny tunnare Macbook Air med bildskärm på 12 tum, rapporterar Digitimes. Inledningsvis är antalet väldigt begränsat.

Tillverkningen rapporteras ha problem med kvalitén på komponenterna, då den nya modellen blir tunnare än båda de nuvarande versionerna av Macbook Air med bildskärmar på 11,6 respektive 13,3 tum. Detta innebär en teknisk utmaning för fabrikerna, som dock hoppas kunna öka volymen gradvis från och med november.

Enligt rapporten kommer den nya datorn inte hinna tillverkas i tillräckliga mängder för att kunna börja säljas innan jul. Tidigare rykten har placerat en lansering under 2015. Modellen sägs också få passiv kylning, stöd för vändbara USB-kontakter och erbjudas i olika färgalternativ.

Anmärkningsvärt nog skriver rapporten också att den nya datorn kommer att utrustas med en tryckkänslig Retina-skärm. Det skulle i så fall vara den första Mac-datorn med tryckskärm, men uppgifterna bör betraktas med skepsis. Dels skulle en tryckskärm troligtvis innebära ett dyrare pris för datorn, och dels skulle en sådan produkt konkurrera med den ryktade större Ipad-modellen som tros lanseras nästa år.

Slutligen har Apples tidigare vd Steve Jobs sagt att tryckskärmar på bärbara datorer inte fungerar ergonomiskt, och är något som Apple redan testat och avfärdat. Uttalandet gjorde Jobs under ett evenemang i oktober 2010, när Apple lanserade OS X Lion, Magic Trackpad och det nuvarande utförandet av Macbook Air. Att Apple avfärdat något är dock i sig inget bevis, då de flera gånger tidigare ändrat sig några år senare.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.