Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Samsung snabbar upp trådlöst nätverk

Samsung har med ny teknik lyckats nå en överföringshastighet på 4 600 megabit per sekund över ett trådlöst nätverk.

Den nya trådlösa standarden 802.11ad har lagts fram av organisationen Wireless Gigabit Alliance, och utlovar upp till tio gånger högre hastighet än 802.11ac, som bland annat de senaste Mac-datorerna använder. Det skulle innebära överföringshastigheter på upp till 7 000 megabit per sekund i jämförelse med nuvarande cirka 2 600 megabit per sekund.

802.11ad har dock haft vissa tekniska utmaningar, till stor del beroende av att standarden använder frekvensbandet 60 GHz, vilket gör överföringen mycket känsligare för störningar som kan försämra prestandan och hindra signalen. 60 GHz-bandet är också sämre på att tränga igenom väggar och andra hinder.

Nu meddelar Samsung, som är en av medlemmarna i Wigig-alliansen, att bolaget lyckats övervinna flera av de tekniska hinder som finns, och lyckats uppmäta en överföringshastighet på 4 600 megabit per sekund. Detta har åstadkommits genom att Samsung använt högpresterande komponenter och med hjälp av så kallad beamforming (strålformning) optimerat signalstyrkan.

Samsung menar att de praktiska hastigheterna som kan förväntas med den här tekniken är mycket högre än den praktiska hastigheten hos 802.11ac som nyttjar 5 GHz-bandet. Värt att nämna är att 802.11ad inte är tänkt som en direkt ersättare till 802.11ac, utan ett komplement att användas på korta avstånd.

Skriven av Jakob Nilsson

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.