Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Äntligen Retina på Imac

UPPDATERAD. Apple har äntligen lyckats få in en Retina-upplöst skärm i Imac med 27-tumsskärm. Den nya datorn finns tillgänglig från idag och bjuder på 5K-upplösning.

Apples Phil Schiller bekräftade ryktena under Apples presskonferens ikväll. Redan nu finns det en Imac med Retina-skärm att köpa. Apple säger den har 5K-upplösning och att skärmen rymmer hela 14,7 miljoner pixlar och de har fyllt skärmen med avancerad teknik för att få allt att se fantastiskt ut.

På utsidan ser designen likadan ut som på de andra Imac-modellerna utan Retina. Kanten på Imac är fortfarande bara 5 millimeter tunn, men på baksidan finns numera Thunderbolt 2-portar. Under skalet finns en 3,5 GHz Intel i5-processor med fyra kärnor, men det finns en snabbare i7-variant att välja till.

Datorn kommer med en terabyte Fusion Drive som standard och det går att byta ut den mot flashlagring på upp till en terabyte.

AMD står för grafiken, köpare kan välja mellan AMD Radeon R9 M290X eller det dyrare tillvalet AMD Radeon R9 M295X för två tusenlappar extra.

Imac med Retina 5K-skärm kostar från 24 995 kronor och finns att beställa redan nu. Apple Store skriver att datorn är färdig för leverans inom 3-5 dagar.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
40 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.