Denna delen av 99 uppdateras inte längre utan har arkiverats inför framtiden som ett museum.
Här kan du läsa mer om varför.
Mac-nyheter hittar du på Macradion.com och forumet hittar du via Applebubblan.

Automatiskt uppkopplad

Guide: Enklare internetdelning med Instant Hotspot

Med IOS 8 och OS X Yosemite har Apple gjort det ännu enklare att dela internetuppkopplingen från mobilen med sin dator eller surfplatta. 99mac visar hur du kommer igång.

Före OS X Yosemite gick det att dela internetuppkopplingen från din Iphone med datorn eller surfplattan, men det var inte särskilt smidigt att få igång. Med lite tur räckte det med att aktivera funktionen Internetdelning i telefonen och fylla i ett lösenord i den mottagande enheten, men med otur krävdes att inställningar stängdes av och sattes på igen för att allt skulle fungera som tänkt.

Med OS X Yosemite och IOS 8 finns nu Instant Hotspot, som fungerar utan att du behöver ta fram telefonen och ändra på några inställningar. Enligt företagets supportsidor är det otroligt enkelt att komma igång.

Både den enhet som du vill använda som hotspot (antingen Iphone eller Ipad med 3G- eller 4G-uppkoppling) och din Mac ska vara inloggade på Icloud med samma Apple ID. Efter det ska enheten synas i Wifi-menyn i Macen under rubriken "Internetdelning".

Gör så här: Instant Hotspot

  1. Se till att din Iphone och Mac är inloggade på Icloud med samma Apple ID

  2. På Macen, klicka på Wifi-ikonen i menyraden och välj din Iphone eller Ipad

Det här sköts automatiskt, utan att du behöver fylla i något lösenord – eller ens sätta på Internetdelning i telefonen. När uppkopplingen inte används kopplar enheterna ner automatiskt för att spara på batterierna.

På samma sätt fungerar det här om du vill dela telefonens uppkoppling med din surfplatta, eller uppkopplingen i surfplattan med 4G-uppkoppling med en Ipad som bara har Wifi. Nyckeln är att alla är inloggade på Icloud med samma Apple ID.

Är det inte din egen enhet du vill dela internet med, går det fortfarande att göra på det gamla sättet och ge lösenordet som finns i telefonens inställningar för Internetdelning till personen som ska ansluta som sedan får välja din enhet i Wifi-menyn.

Skriven av Ida Blix
Kommentarer
14 svar

Inget är som väntans tider, särskilt om du går och väntar på en iMac med Apples egna processor.

Inom kort kommer 99mac bli Macradion och då blir det en ny plattform med ett betydligt modernare forum.

Då var Apple Watch Series 7 här och ryktena stämde inte i år utan det blev samma design som vi sedan tidigare är vana vid.

Varje resa har ett slut och varje slut har en ny början och nu är det dags för oss att gå över till en modern plattform.

Apples event är över och i detta extra långa avsnitt får vi följa Marcus, Marcus, Dennis och Thor när de följer eventet live tillsammans med efterföljande diskussion om intrycken det gav.

Är du en av de som inte gillade det nya utseendet på Safari i macOS Monterey? Nu kan du lugna dig, Apple har backat på designen.